Brand ili možda trade mark

Imam osjećaj za ekskluzivu, čudo jedno. U Bn se, ima i 5 dana dogodilo upravo to-čudo. Uređujući jedan drvored, radnici su (na jedvite jade i uz gašenje motorke) odsjekli jednu granu, na kojoj se ukazao ljudski lik, u kome su vjernici prepoznali lik Isusa Hrista. Reagovala je Crkva, osvještala drvo, ogradila ga, i u tome svemu prepoznala znak.
E sad, nakon sto se ovako nešto događa po ko zna koji put, kako ljudima ne padne na pamet da provale neko objašnjenje i prestanu da se klanjaju ko starozavjetnom zlatnom teletu. Ja sebe smatram čovjekom koji vjeruje, ali Isusa tražim u crkvi i u svom srcu, a ne u obliku prirodnih fenomena. Tako da mi sve ovo djeluje kao idolopoklonstvo.
Ali Vo nebi bio to što jeste kad nešto ne bi izkombinovao. Dodjoše u Bijeljinu ljudi sa svih strana da se uvjere u čudo. Znam da mi nismo ni blizu sposobni kao Hercegovci pa da ponovimo Međugorje, ali možda to bostane neki trade mark Bijeljine. A što da ne. Hajde ljudi, ne budite lijeni pa napišite koje su vam prve asocijacije na Bn ako ih imate, ili koje sereotipe vežete za nju. Kupus, Radio i TV BN, Renome, Kleopatra ili nešto peto-deseto.

make84
Sve što ti treba za početak, vidi na blogu.

6 komentara

Komentariši