Seksi čika

Neki dan sam uletio u raspravu o osobi o kojoj smatram da bi trebalo trošiti misli, a kamo li riječi. Al ne može čovjek biti miran nikako. Jedna djevojka zgranuta opštim stanjem na estradi, šibajući redom naleti i na Deena: «Ko li to sluša, ko li uopšte kupuje takve CDove…» Malo ono «da se čuje i druga strana»malo da rasprava ne bude jednostrana, malo što volim da kenjam, ja krenem: “Ok, sve si u pravu, loše pjesme, loši tekstovi, loš imidž, loš glas, nezasita želja da privlači pažnju i da na na njega pokazuju prstom… ali čovjek ima mu*a. I to prilično velika.”
Neki čudan tekst se pojavio u oblačiću iznad njene glave, vjerovatno u nevjerici da li sam ozbiljan il je levatim.
Pa normalno da to mislim, treba se ponašati kao potpuno uspješan pokušaj ukrštanja primjerka šupka i i primjerka kretena, iz jedinog razloga da bi privlačio pažnju i izazivao raekciju okoline, bilo pozitivne, a još bolje negativne. A to je stalan rizik da “naletiš na pokretna vrata” ili da “nagaziš na koru od banane”. Koliko ljudi smije i može to da radi. Za sad jedino Fudo-ili njegov alter-ego Deen. Protiv takvih se jedino možeš boriti ravnodušnošću i ignorisanjem. Ili da nakon određenog vremena dođemo u stadij kad nas više ništa neće moći iznenaditi od tog i takvih. E moj naivni mali vole: koliko samo ima onih koji napasaju svoje mozgove raznim šatro-skandalima likova koji su kao urbani(ključna riječ mog životnog jada) i donose nam dašak modernog svijeta u naše jadne balkanske životiće, još će vode proteći dok se to promijeni.
Evo ni ja nisam istrajao u ignorisanju. Sad pokušavam da povučem paralelu: Deen radi šta radi da bi privukao pažnju, ja pišem o njemu iz sličnih razloga, nismo baš isti, ali smo slični. Idem da se istuširam, osjećam se prljavo!

make84
Sve što ti treba za početak, vidi na blogu.

9 komentara

  1. ja volim ironican stav. imali su ga romanticari… i sokratov metod je ironican.

    dobro je iznenaditi ljude, cuti drugo misljenje… volim to da radim…

    samo sigurno u sebe, i bole te paja.. nema potrebe za skidanjem svoje prljavstine

    pozdrav veliki… i svidjaju mi se potencijalna imena za blog… ono ja, genije je genijalno

Komentariši