РАЗМИШЉАЊА СРПСКОГ ВОЛА

ЈА СЕ НЕ ШАЛИМ. ЈА СЕ ОЗБИЉНО ЗАЈЕБАВАМ!

26.02.2007.

Bez naročitog komentara

Nema boljeg ishoda nekog duela od onog kojim su obje strane zadovoljne. Bilo da se radi o parlamentarnim izborima, vječitom derbiju ili najznačajnijem sudskom procesu u posljednjih 60 godina.

Srbija nije odgovorna za počinjeni genocid, ali je kriva jer nije učinila sve što je bilo u njenoj moći da ga spriječi, i što nije kaznila odgovorne. I svi zadovoljni presudom!

Srpska strana sa obje obale Drine smatra da je epilog očekivan. Čak je i u Banjaluci svejedno što su im braća uvalila krompir zvani „genocidna tvorevina“ koji još samo treba da postigne adekvatnu temperaturu u Sarajevskoj furuni.

I u Sarajevu zadovoljni. Srbija je prva osuđena zemlja po pitanju genocida. Kao da ima veze (po imidž) je li prva ili deseta. Ali nije osuđena za počinjeni genocid, već za nespriječavanje istog.

Prevedeno u nagrade Oskar, Sarajevu su izmakle one za najbolji film, scenario i režiju, ali dobijeni su oni za najbolju kostimografiju i šminku. Para neće biti. Ona „sramna“ ponuda iz Beograda za vansudsko poravnanje, u kome bi Srbija finansirala obnovu Ferhadije u Banjoj Luci ispade još i finansijski povoljna.

Srbija će se već nekako izboriti sa tim da „nije učinila sve što je u njenoj moći da spriječi genocid“.  Kad pronađu način da se izmjeri koliko je učinila, a koliko nije, pa se utvrdi da su iskoristili barem 82,37% njihovih moći, biće čisti kao suza.

Genocid se, presuđeno je i to, desio samo u Srebrenici i nigdje drugo u BiH. Jezikom nadrealista, dakle nije bio baš skroz genocid, već samo malo genocid. Taman da opet na kraju svi budu zadovoljni.

Ustvari ne svi. Majke Srebrenice nisu zadovoljne. Nisu bile zadovoljne ni kad su pripadnici Škorpiona pred beogradskim sudom priznali krivicu, prihvatili kaznu i izvinili se žrtvama. Rekle su tad da njima to ništa ne znači. I nikad nisu rekle šta treba da se desi pa da bar pravda bude zadovoljena. Ako im i barem pravda išta znači.

РАЗМИШЉАЊА СРПСКОГ ВОЛА
<< 02/2007 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728


Повезнице

Изабрано

СВЕ што радите, или ће вас приближити вашим сновима и циљевима, или ће вас удаљити од њих. Али, СВАКИ корак се рачуна.

"Нека ти се кришом иза леђа смеју,
Само од бараба сачувај ИДЕЈУ!"

аутор
Натурализовани Семберац рођен у Сарајеву Од покретних добара има @-маил адресу, индеx, УСБ, МП4 и страст ка новинарстви

блог
Флуидна и промјенљива творевина на којој Ја, кад имам времена, постављам текстове о стварима које ми се учине занимљивим. Теме блога, јос од његовог настанка, остају само двије ствари: Све и Свашта!
MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
176715

Powered by Blogger.ba